TERVETULOA TELIAN TIETOTURVAPALVELUIDEN TUKISIVUILLE

YRITYSASIAKASPALVELU:

Yleinen asiakaspalvelu (mpm/pvm) 020 693693
Tekninen asiakaspalvelu 020 693693

TIEDOTTEET

- -

KÄYTTÄJÄVARMENTEIDEN VARMENNUSKETJUN PÄIVITYS

Telia muuttaa käyttäjävarmenteiden varmennusketjun käyttämään uudempaa juurivarmennetta 14.11.2019. Mainitusta päivästä eteenpäin uudet ja uudistetut käyttäjävarmenteet käyttävät seuraavaa varmennusketjua:

TeliaSonera Root CA v1 → TeliaSonera Class 1 CA v2 → käyttäjän varmenne

Vanha ketju alkaa Sonera Class 2 CA-juurivarmenteesta, joka nyt poistuu uusien käyttäjävarmenteiden ketjusta ja vanhenee 5.4.2021, jonka jälkeen siihen päättyvät varmenteet eivät ehkä toimi.

Muutos ei edellytä toimenpiteitä asiakkaalta. Vanhoja palvelinohjelmistoja käytettäessä varmenteista voi ilmaantua virheilmoituksia. Tuolloin tulee käyttäjävarmenteita käyttävän palvelun palvelinpuolelle lisätä juurivarmenne TeliaSonera Root CA v1 self-signed. Varmenteen saa Telian juurivarmennelataussivulta. Vikatilanteissa tukea saa osoitteesta cainfo@telia.fi.

Uusi varmennusketju on ollut käytössä useamman vuoden ajan palvelinvarmenteissa ja tämän vuoksi palvelinvarmenteita käyttävissä palveluissa ei ole tarvetta muutoksiin.

TELIAN VÄLITASON VARMENTEEN VOIMASSAOLO ON PÄÄTTYNYT 17.10.2019

Telian välitason varmenteen TeliaSonera Root CA v1 Intermediate SHA-1 versio on vanhentunut 17.10.2019. Vikaantunut varmenneketju on Sonera Class 2 CA -> TeliaSonera Root CA v1 Intermediate SHA-1 -> TeliaSonera Server CA v2 -> asiakkaan varmenne.

Palvelut, joissa kyseinen varmenne on varmentajaketjussa, tulee uusia saman varmenteen SHA-2-versiolle, jotta palvelu toimii. Toimiva varmenne on saatavilla tästä. SHA-2-varmenne on voimassa 5.4.2021 asti. SHA-2-intermediaten vanhenemisesta eteenpäin ainoa toimiva varmennusketju on TeliaSonera Root CA v1:stä alkava. TeliaSonera Root CA v1:stä alkava varmennusketju ei ole vian piirissä. Lisätietoa Telia varmennushierarkioista löytyy täältä.

MUUTOKSIA PALVELINVARMENTEIDEN TILAAMISESSA

CA/Browser Forum on päättänyt muuttaa julkisten palvelinvarmenteiden myöntökäytäntöjä. Tästä johtuen kaikki Telian asiakkaiden käyttämät verkkotunnukset joudutaan tarkastamaan uudelleen.

Uudet validointimenetelmät ovat olleet käytössä elokuun 2018 alusta asti. Lisätietoa uusista validointimenetelmistä on täällä.

Huomioikaa seuraavat asiat ennen uusintatarkastusten aloittamista:

Jos verkkotunnustenne varmistukseen halutaan käyttää puhelinsoittoa, olkaa hyvä ja varmistakaa oikean puhelinnumerotiedon esilläolo verkkotunnusrekisterissä. Voitte tarkastaa verkkotunnustenne tiedot Whois-palveluista, esimerkiksi who.is tai whois.net. Puhelinnumeroon vastaavan henkilön tulisi omata tietämystä verkkotunnuksistanne.

Jos haluatte käyttää sähköpostimenetelmää, olkaa hyvä ja varmistakaa verkkotunnustenne sähköpostitiedot Whois-palvelusta. Validointiviesti voidaan lähettää vain Whois-palvelusta löytyviin sähköpostiosoitteisiin ja ns. standardisähköpostiosoitteisiin, jotka kaikilla verkkotunnuksilla tulisi olla, esimerkkeinä webmaster@, hostmaster@ ja admin@.